Binnenland

VIDEO: Ali B. is hoofdofficier duidelijk de baas

04-06-2014 16:04

Het regionieuws van woensdag 4 juni.

Ali B. verslaat hoofdofficier

Lucky Ajax speelde gisteravond een benefietwedstrijd tegen Steunpunt Huiselijk Geweld Amsterdam, om aandacht te vragen voor de problematiek rondom huiselijk geweld. In het sterrenensemble van Lucky Ajax speelden onder meer Sjaak Swart, Glenn Helder en rapper Ali B. mee. Hoofdofficier van justitie Theo Hofstee deed mee bij het steunpunt. Lucky Ajax wist de wedstrijd te winnen.

Restaurant gesloten na steekpartij Middenbeemster

In Middenbeemster zijn dinsdagavond twee mensen om het leven gekomen bij een steekpartij. Een kleinzoon van de twee vond de lichamen in hun woning aan de Leeghwaterstraat. Een nabijgelegen restaurant sluit vandaag uit respect haar deuren.

Vermiste Carla gesignaleerd

De sinds vorige week vermiste Carla Ruiter (47) is door verschillende mensen gezien in Noordwijk. Op 8 april werd zij als vermist opgegeven, nadat zij thuis was vertrokken en niet meer terugkwam. Ondanks de tips is Carla nog niet opgespoord.

Luisterwandeling in Beetsterzwaag

Wie nog geen plannen heeft voor aanstaande zondag: opgelet. In Beetsterzwaag kunt u voor nog geen vijf euro (koffie en thee inbegrepen) een ochtendconcert bijwonen. U dient zich op het christelijke tijdstip van 4.30 uur – dus nog voor zonsopgang – te melden bij de Notariskoepel in het Lycklamapark en kunt dan genieten van een luisterwandeling. Als spetterend einde wacht de zonsopkomst.

Handtekeningenactie voor meer teletekst-ondertiteling

Sofie Helleman (22) is een digitale handtekeningenactie gestart, in de hoop dat meer televisieprogramma’s zorgen voor ondertiteling. Helleman is slechthorend en kan veel programma’s niet volgen, aangezien zij om financiële redenen niet ondertitelen. Pareltjes als Alles mag op Vrijdag, Expeditie Poolcirkel en Noord Vandaag kan Helleman daardoor helaas niet volgen. Wilt u haar steunen? Teken dan hier.

Sportweek in Pekela

Sephanie Schrör en Elzo Hageman zijn de grote winnaars geworden van het tennistoernooi van Nieuwe Pekela, dat werd georganiseerd in het kader van de sportweek. De bekers, die zijn meer dan triomfantelijk omhoog hielden, werden aangeboden door de Sportraad Pekela.

Vissers vinden kluis

In een kanaal in Helmond hebben vissers een kluis gevonden van zo’n halve meter hoog. Rondom de kluis dreven papieren, als rijbewijzen en een taxatierapport. De kluis werd volgens één van de vinders, Noëlle Andrade da Fonte door twee sterke mannen op de kant getild. “Mijn buurman deed zijn broekspijpen omhoog en ging het water in”, vertelt Noëlle. De politie onderzoekt de zaak.