Venlo dreigt Zorggroep om topsalarissen

10-06-2014 10:03

Het salaris van bestuursvoorzitter Wouter van Soest van de Zorggroep in Noord- en Midden-Limburg moet fors omlaag. Gebeurt dat niet, dan koopt Venlo volgend jaar geen zorg meer in bij de Zorggroep. Dat zei wethouder Ramon Testroote van Venlo dinsdag naar aanleiding van berichtgeving in Dagblad De Limburger.

Volgens het jaarverslag van de Zorggroep kenden bestuurders Wouter van Soest en Frank Rijnders zich vorig jaar een forse stijging van hun beloning toe. Van Soest kreeg vorig jaar meer dan een kwart miljoen, Rijnders, inmiddels met pensioen, ruim 3 ton. Testroote vindt dat niet uit te leggen, zeker nu de Zorggroep voor 476 werknemers ontslag heeft aangevraagd.

Volgens Testroote heeft de Zorggroep, anders dan andere zorginstellingen, zich niet gehouden aan de wet normering topinkomens die vorig jaar van kracht werd. ,,Bij andere zorgaanbieders zien we dat het salaris onder de maximale norm van 228.000 euro ligt, de Zorggroep zit ver daarboven”, zei Testroote. Hij spreekt de Zorggroep hier donderdag op aan.

(ANP)