OM: 10 maanden cel voor man Barbie

11-06-2014 14:21

Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, gaat Michael van der Plas 10 maanden de cel in. De bekende partner van realityster Samantha de Jong moest woensdag voor de rechtbank in Den Haag verschijnen, omdat hij wordt verdacht van drugshandel en illegaal wapenbezit.

Van der Plas zou 20 kilo aan hennepresten hebben vervoerd. Bovendien had hij een automatisch vuurwapen met geluiddemper, aldus het OM. Ook een vriend van de tv-bekendheid, Peter T., hoorde 10 maanden cel eisen.

Volgens Van der Plas zou een veroordeling ook nog eens tot een flinke boete leiden. In een clausule van een contract dat hij met tv-producent Eyeworks heeft, staat dat hij het bedrijf een onbekend geldbedrag moet betalen bij een veroordeling. Een nieuw tv-contract is ook nog niet getekend.

Sms’jes

In de rechtbank ontkende de tv-persoonlijkheid ooit iets met drugs te maken te hebben gehad. “Mijn vrouwtje zit al 5 jaar in de tv-wereld. Dan kan ik het haar toch niet aandoen om in de drugs te handelen”, verklaarde hij tegenover de rechter in onvervalst Haags.

Dat hij allerlei sms’jes kreeg en verstuurde, die volgens de officier van justitie, alles te maken hadden met handel in drugs, kon hij zich allemaal niet meer herinneren.

(BuzzE)