FBI heeft interne lijst voor ‘Twittertaal’

18-06-2014 07:55

De Amerikaanse FBI blijkt een lijst te hebben waarop zo’n 2800 afkortingen en verbasteringen staan van woorden die veel gebruikt worden op social media en internet. Deze lijst is openbaar geworden na een wob-verzoek van de groepering Muckrock, die vecht voor een transparante overheid. De dienst lijkt echter hier en daar de plank volledig mis te slaan.

De FBI stelt dat de lijst is opgesteld om agenten te helpen hun weg op internet te vinden. De afkortingen worden gebruikt in ‘tekstberichten, op Twitter en op MySpace,’ aldus de dienst. Het zou de medewerkers ook kunnen helpen om up-to-date te blijven met hun kinderen en kleinkinderen.

De lijst, waar uiteraard dingen als WTF, LOL en OMG op staan, bevat ook afkortingen als IITYWIMWYBMAD (“if I tell you what it means will you buy me a drink?”), wat volgens de Washington Post welgeteld 250 keer getweet is in de acht jaar dat Twitter bestaat. Ook BTDTGTTSAWIO (“been there, done that, got the T-shirt and wore it out”) heeft de lijst gehaald. Dit is slechts 47 keer getweet.

Zelf grasduinen in de soms hilarische lijst, doet u hier.