Agenten gewond bij zelfverbranding verwarde man

19-06-2014 11:36

Een 39-jarige man uit Rijswijk heeft gisteravond geprobeerd zich om het leven te brengen door zichzelf in brand te steken. Hierbij raakte hij ernstig gewond. Ook twee agenten die de zelfverbranding probeerden te verhinderen, liepen brandwonden op. Dit meldt de politie vanochtend.

Rond acht uur woensdagavond kregen de politie een melding dat een verwarde man bij een woning aan de Rozenboomlaan in Voorburg op een deur aan het bonken was. Toen de dienders niet veel later arriveerden, zagen ze een man zichzelf met benzine overgieten, terwijl hij een aansteker in zijn hand hield.

Hierop wilden de agenten de man overmeesteren, waarbij ze onder meer pepperspray gebruikten. De man zag echter toch kans om zichzelf in brand te steken, waarbij ook de agenten gewond raakten aan hand, armen en been.

De man rende vervolgens brandend de straat op, waar hij met brandblussers werd geblust. Meerdere hulpverleners ontfermden zich over de drie slachtoffers. De 39-jarige zelfverbrander is met ernstige brandwonden opgenomen in een ziekenhuis. De agenten konden na behandeling hun dienst voortzetten.