Oud-topvrouw Tinder klaagt bedrijf aan

01-07-2014 09:34

Voormalig topvrouw Whitney Wolfe van Tinder sleept het bedrijf achter de populaire datingapp voor de rechter. Ze beschuldigt haar oud-collega’s van seksuele intimidatie en discriminatie, meldt TMZ.

Bij Tinder was Wolfe verantwoordelijk voor de marketing. De vrouw klaagt haar oude werkgever onder meer aan omdat ze in aanwezigheid van algemeen directeur Sean Rad voor hoer zou zijn uitgemaakt.

Ze had wat dates gehad met een collega, maar daar kwam verder niks uit voort. Wolfe stelt dat de man daarna een haatcampagne tegen haar begon te voeren. Hij zou Wolfe niet alleen in het bijzijn van Rad hebben uitgescholden, maar hij stuurde haar ook vervelende en dreigende berichtjes.

Ook zou Wolfe ten onrechte niet meer als medeoprichter van Tinder worden gezien. Die titel werd van haar afgepakt omdat andere hooggeplaatste medewerkers dachten dat Tinder niet serieus zou worden genomen als mensen wisten dat een 24-jarige vrouw het bedrijf had opgericht.

Wolfe werd later ontslagen en ziet dat als een wraakactie. Ze wil een schadevergoeding, onder meer vanwege misgelopen inkomsten. Tinder onderzoekt de beschuldigingen en heeft de medewerker die de nare berichten stuurde inmiddels geschorst.

(BuzzT)