Roofraadslid Van der Roest stal nog meer

03-07-2014 08:11

Het oud-raadslid Bert van der Roest (PvdA) wordt ervan verdacht nog meer geld verduisterd te hebben dan de 42.000 euro die hij uit de kas van stichting Straatnieuws gapte. Dit meldt De Telegraaf op basis van bronnen rond het onderzoek.

Het OM overlegt deze week met twee officieren of er voldoende bewijs is voor een rechtszaak, of dat nog verder moet worden gerechercheerd.

Het totaalbedrag waar Bert van der Roest zijn handen op wist te leggen, zou op zo’n 45.000 euro uitkomen. Volgens Broos Schnetz, voorzitter van de stichting Straatnieuws, heeft hij van de officier van justitie deze week duidelijkheid gekregen. “De officier heeft meegedeeld dat deze week bekend wordt dat vervolging wordt ingesteld”.

Van der Roest stapte op 8 oktober vorig jaar uit de gemeenteraad van Utrecht, nadat bekend was geworden dat hij als penningmeester van de stichting een greep in de kas van de stichting had gedaan. De PvdA’er zou er met zo’n 42.000 euro vandoor zijn gegaan, meldde Straatnieuws destijds. Maar uit het nieuwe onderzoek blijkt dat bedrag nu dus hoger uit te vallen.

Schnetz meldt dat er intussen zo’n 20.000 euro is terugbetaald.

Alles over Bert van der Roest teruglezen? dat doet u hier.