Man claimt stuk woestijn, maakt dochter prinses

14-07-2014 09:00

Een Amerikaanse man is erg ver gegaan om de wens van zijn dochter te vervullen. Jeremiah Heaton trok 14 uur met een camper door de woestijn en claimde een stuk land. Het voormalige stuk woestijn Bir Tawil is nu zijn eigen koninkrijk. En zijn dochter is de prinses.

Zijn 7-jarige dochter staat nu bekend als prinses Emily; iets wat hij het meisje maanden geleden al had beloofd: “Emily vroeg me van de winter of ze ooit een echte prinses zou zijn. Ik vertelde haar dat dat zou gebeuren.” Die belofte was voor Jeremiah het startsein van een online zoektocht naar de mogelijkheden voor een eigen koninkrijk. Bir Tawil bleek na wat zoeken een van de weinige plekken op aarde te zijn die niet bij een bestaand land hoorde.

De nieuwe eigenaar van bijna 1300 vierkante meter land is verder niet veel van plan met zijn land, weet Times Dispatch. Het gebied is al jaren onderwerp van geschillen tussen naburige landen Egypte en Soedan. Hoewel het al een paar keer is opgeëist, denkt Heaton dat zijn claim de enige rechtmatige is. Hij reisde persoonlijk naar het stuk land en plantte er een vlag.

Emily laat weten het ‘cool’ te vinden om prinses te zijn. Of ze lang een titel zal kunnen voeren, is nog de vraag. Het is niet waarschijnlijk dat het ‘Koninkrijk van Noord-Soedan’ internationaal erkend zal worden.

BuzzO