OM seponeert aangifte Veterans MC tegen Opstelten

14-07-2014 11:48

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een aangifte geseponeerd van motorclub Veterans MC tegen minister Ivo Opstelten (Veiligheid). De motorclub beschuldigde de minister van belediging, smaad en laster.

Leden van de Veterans zijn (oud-)militairen die allemaal in het buitenland hebben gediend. Volgens de politie hoort de club thuis in het rijtje van de zogenoemde outlaw motorclubs zoals de Hells Angels, Satudarah en Bandidos.

De motorclub was boos op de minister omdat hij leden ten onrechte afschildert als zware criminelen, drugsdealers en moordenaars en hun goede naam beschadigt. Er is volgens Veterans MC nog nooit iemand van de club gearresteerd of veroordeeld.

Het OM zegt dat er onvoldoende bewijs is dat de minister strafbare feiten heeft gepleegd. Het ligt volgens het OM aan de Veterans zelf dat ze op de lijst met outlaw motorgroepen staan. Zo heeft de club deelgenomen aan het overleg met andere motorclubs (de zogenoemde Raad van Acht) en waren er in het verleden nauwe banden met de Hells Angels.

De Veterans laten het er niet bij zitten. Ze stappen naar de rechter om het OM tot vervolging van de minister te dwingen, kondigde de club maandag aan.

ANP