Van Aartsen: Er is wél ingegrepen tegen swastika

15-07-2014 10:04

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag zegt dat er wel degelijk is ingegrepen bij de anti-Israël demonstratie in die stad. Dit meldt het AD.

Volgens Van Aartsen mocht de demonstratie tegen het militaire optreden van Israël in de Gazastrook pas beginnen nadat betogers de borden met hakenkruisen hadden opgeborgen. Hij reageert hiermee op de tsunami aan kritiek dat hij te veel zou hebben toegestaan.

Onder de demonstranten zat een aantal mensen die borden met hakenkruisen bij zich droegen. Ook brachten enkelen de Hitlergroet. Er werden geen aanhoudingen verricht.

De afgelopen dagen rolden verschillende organisaties, politieke partijen en personen over elkaar heen met kritiek op Van Aartsen, die de demonstratie nooit had mogen toestaan. De PVV stelde Kamervragen.

In een verklaring stelt de burgervader: “De politie heeft de organisatoren aangegeven dat de demonstratie pas mocht beginnen als deze borden waren weggehaald. Nadat dat gebeurd was, liepen de betogers in een demonstratieve optocht door de stad die door de politie in goede banen is geleid.”