Arrestaties na metro-ongeval Moskou

16-07-2014 09:31

De politie in Moskou heeft twee medewerkers van de plaatselijke metro gearresteerd in verband met het ongeval dinsdag waardoor 22 mensen om het leven kwamen en meer dan 160 mensen gewond raakten. Dit melden verschillende Russische media.

Het is niet duidelijk waar de twee van worden verdacht. Het ongeval, dat plaats vond midden in de ochtendspits, ontstond door stroomuitval. De metro maakte daardoor een heftige noodstop. Drie treinstellen ontspoorden in de tunnel tussen de metrostations Park Pobedi en Slavjanski Boulevard. Passagiers werden vervolgens door de voertuigen geslingerd.

Onder de doden zijn behalve Russen twee Chinezen, twee mensen uit Tajikistan, iemand uit Kirgiziƫ en iemand uit Moldaviƫ.

Woensdag is uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Bij de metrostations Park Pobedi en Slavjanski Boulevard zijn dinsdagavond en woensdagochtend bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken.

Woensdag starten de herstelwerkzaamheden aan de metrolijn. Verwacht wordt dat binnen 30 uur weer treinen kunnen rijden op het traject.