TPOok!

 
Nieuws

Bromtoon maakt inwoners Bierum ziek

In Bierum, bij Delfzijl, wordt de plaatselijke bevolking geplaagd door een bromtoon. Dit meldt RTV Noord. Verschillende bewoners hebben er stress en lichamelijke klachten door gekregen.

Volgens de inwoners van de plaats is de aardgaswinning van de NAM schuldig aan de overlast door het lage frequente geluid. Inwoonster Nikkie de Kler: “Het geluid is vrijwel continu te horen, dat gaat gepaard met een immense druk. Afgelopen week was dat het ergst. Mijn trommelvliezen doen pijn, mijn hoofd drukt langzaam in elkaar. Hoofdpijn, misselijk, diarree.. Ik ben totaal over mijn toeren, want ik woon en werk thuis, dat kan nu niet meer. Iemand moet mij uit deze ellende helpen”.

De NAM heeft gemeld het erg vervelend te vinden en heeft de bewoners gevraagd een dagboek bij te houden. “De mensen vermoeden dat het bij ons weg komt, het is een vervelende klacht. Daarom willen we graag onze gegevens met die van de inwoners vergelijken door middel van een dagboek,” meldt Chiel van Seinen van het bedrijf.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.