Veel slachtoffers bij gasexplosies Taiwan

01-08-2014 08:52

Door een reeks gasexplosies in de Taiwanese stad Kaohsiung zijn donderdag zeker 25 mensen omgekomen en zeker 270 gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zijn 26 brandweerlieden die te hulp snelden. Drie van hen zijn omgekomen. Dat hebben de Taiwanese autoriteiten vrijdag gemeld.

De ontploffingen op zeker vijf plekken in de zuidelijke stad Kaohsiung zijn veroorzaakt door lekken in een ondergrondse gaspijpleiding. Taiwanese media meldden dat door de explosies op verscheiden plaatsen in het district Qianzhen branden uitbraken. Auto’s vlogen door de kracht van de ontploffingen over de kop. Duizenden mensen zijn geëvacueerd naar scholen en andere gebouwen buiten het gebied dat door de explosies is getroffen. Volgens bronnen is het vrijgekomen gas propeen. Dit valt niet te blussen, waardoor de brandweer de branden moet laten uitrazen.

Meer dan 1800 brandweerlieden en militairen werden in Kaohsiung, 300 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Taipei, ingezet om de branden te bedwingen. Volgens plaatselijke media woedt er nog één brand.