Nieuws

Met ebola besmette missionaris aangekomen in Spanje

07-08-2014 09:01

De Spaanse missionaris Miguel Pajares die met het ebolavirus is besmet, is donderdagochtend in Madrid aangekomen. Hij is met een militair vliegtuig uit het West-Afrikaanse land Liberia, waar hij werkte, naar de Spaanse hoofdstad gebracht, meldde het ministerie van Defensie in Madrid.

In het vliegtuig zat ook een kloosterzuster, die van Guinese afkomst is. Zij is ook ziek, maar lijdt niet aan ebola. Pajares zei vorige week, toen hij ziek was maar nog niet bekend was dat het ebola was, dat hij naar Spanje wilde om een goede medische behandeling te ondergaan. “Ik ga graag naar Spanje, omdat wij een heel slechte ervaring hebben met wat hier (in Liberia) gebeurt. Hier worden wij in de steek gelaten en dat stelt ons niet tevreden. Wij willen naar Spanje gaan en daar worden behandeld als mensen, zoals God het wil”.

Pajares (75) is de eerste ebolapatiƫnt die naar Europa is gebracht. Eerder werden twee Amerikanen die ook in Liberia besmet waren geraakt, naar een ziekenhuis in Atlanta in hun geboorteland vervoerd.

ANP