Nieuws

Actrice Lauren Bacall (89) overleden

13-08-2014 07:40

De Amerikaanse filmster Lauren Bacall (89) is overleden. De actrice, die in Humphrey Bogart de liefde van haar leven vond, speelde in talloze Hollywood-klassiekers. Haar overlijden werd dinsdag door de erfgenamen van de Bogart-familie bekendgemaakt op Twitter.

Bacall speelde naast Bogart in To Have and Have Not (1944). Ze werd verliefd en trouwde met de 25 jaar oudere acteur. Niet alleen kregen ze twee kinderen, maar ook speelden ze samen in The Big Sleep (1946), Dark Passage (1947) en Key Largo (1948). Het tweetal was samen totdat Bogart in 1957 aan kanker overleed.

“Met groot verdriet en met grootse dankbaarheid voor haar prachtige leven bevestigen wij het heengaan van Lauren Bacall”, luidt een verklaring.

De filmster, die bekend stond om haar rokerige stemgeluid en zwoele oogopslag, ontving voor de films Applause en Woman of the Year een Tony Award. Ook vertolkte ze een van de twaalf hoofdrollen in de Agatha Christie-verfilming Murder on the Orient Express (1974) en speelde ze in The Shootist (1976), de laatste film van westernacteur John Wayne.

In 2009 werd de actrice onderscheiden met een ere-Oscar ,,als erkenning voor haar centrale plaats in het Gouden Tijdperk van de speelfilm”.

ANP