Nieuws

Eigenaar gezonken veerboot Bangladesh opgepakt

13-08-2014 10:46

De politie in Bangladesh heeft woensdagochtend de eigenaar aangehouden van de veerboot die begin deze maand in de rivier de Padma zonk. Ongeveer 110 mensen kwamen daardoor om. Van 48 mensen is het lichaam gevonden. De 60-jarige man wordt beschuldigd van moord. Ook de kapitein is aangehouden. Niet eerder heeft de Bengalese politie zulke stappen gezet bij een scheepsramp.

De boot met ongeveer 200 mensen aan boord zonk op 4 augustus ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Dhaka. De eigenaar en de kapitein worden er onder meer van beschuldigd dat de vergunning voor de boot was verstreken. Ook vervoerde het vaartuig veel meer passagiers dan toegestaan en negeerden zij het bevel van de autoriteiten om niet uit te varen.

De eigenaar van de veerboot sloeg na de ramp op de vlucht en werd woensdagochtend in de havenstad Chittagong aangehouden.

Ongelukken met veerboten komen in Bangladesh vaak voor. Vlak bij de plaats waar deze maand de boot zonk, ging ruim 2 jaar geleden een veerboot ten onder. Daardoor kwamen zeker 145 mensen om.

ANP