Binnenland

Duo voor rechter na verkrachtingen, mishandelingen en afpersing

15-08-2014 13:02

Twee mannen van 18 en 25 staan komende week voor de rechter vanwege bedreiging, afpersing en twee verkrachtingen. Zo zouden ze op oudejaarsdag van 2013 een minderjarig meisje hebben verkracht, nadat ze haar onder dreiging van een wapen mee naar huis hadden genomen. Een dag later zou de jongste verdachte een vrouw hebben beroofd, nadat hij haar tegen de grond werkte en haar in haar gezicht stompte.

Gedwongen tot seks

Halverwege januari zou het tweetal een andere vrouw hebben gedwongen tot seks en de seksuele handelingen hebben gefilmd. De vrouw werd met de beelden gechanteerd en gedwongen andermaal seksuele handelingen uit te voeren.

‘Ik breek alles van je kankerkop’

De jongste van de twee zou een andere vrouw hebben gedwongen om vijfduizend euro krediet af te sluiten en enkele dure telefoonabonnementen te nemen. Ze werd ernstig door hem bedreigd. De man zou daarnaast een andere man ernstig hebben bedreigd met de woorden: “Beter kom je mij niet tegen. Want ik zweer het. Ik breek alles van je kankerkop. Ik maak je helemaal kapot.Ik ken alleen maar geweld namelijk. En ik denk niet dat je dat nog een keer mee wilt maken. Dat je zoon je niet gaat herkennen”, schrijft AT5.