Nieuws

Nieuw: Het Blendle-krantenoverzicht op The Post Online

20-08-2014 08:48

Vanaf vandaag nieuw op The Post Online, een dagelijks krantenoverzicht via Blendle.

de Volkskrant: Nederland geeft uniek signaal door eerste Defensie-investering in 23 jaar
Kabinet Rutte II trekt eindelijk de portemonnee, liefst 100 miljoen euro pompt het in Defensie. Een schijntje vergeleken met de 6 miljard euro die de Verenigde Staten in de krijgsmacht investeert, maar blijk van goede wil geeft Nederland wél. ‘De Amerikanen zullen het gebaar zeker waarderen, maar een complimentje van Obama hoeft Rutte echt niet te verwachten.’ Lees hier het hele artikel.

nrc.next: Koerdische strijders: van terroristen naar helden
De Europese Unie en de Verenigde staten merken de Koerden officieel aan als terroristen, maar nu IS oprukt, blijken ze behoorlijk goed van pas te komen. En zo kan het dat opeens iedereen apetrots is op de PKK. Lees hier het hele artikel

de Volkskrant: de grootste terrorisme-experts van Nederland zaten gruwelijk mis
In 2011 schreven de deskundigen Al-Qaida al af. Osama Bin Laden was gedood en in de Arabische Lente hadden ze part noch deel. Maar dat was veel te vroeg blijkt nu. ‘We hebben ons verkeken op de flexibiliteit van Al-Qaida. De beweging heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Het is in om een jihadi te zijn.’ Lees hier het hele artikel.

De Standaard: Voor het eerst is kanker doodsoorzaak nummer 1. ‘Een historisch kantelpunt’
In België zijn ze maar wat blij met de nieuwe voornaamste doodsoorzaak onder Belgische mannen: kanker. Jarenlang stond hart- en vaatziekte fier bovenaan de lijst, maar die kwalen komen minder voor en zijn steeds beter te bestrijden. Een teken van betere gezondheidszorg en een vitalere levensstijl. Daarom rept men bij onze Zuiderburen van een ‘historisch kantelpunt in de medische geschiedenis’.
Lees hier het hele artikel.

Trouw: Ferguson en het einde van de American Dream
De ooit zo groene, welvarende en rustige buitenwijken zijn in verval. Ferguson is de perfecte weergave van de val van de suburbia. Het is al dagen onrustig de voorstad van St. Louis. De dood van de achttienjarige Michael Brown lijkt de oorzaak, maar is slechts de aanleiding. De huidige rellen hebben potentie om uit te monden in een rassenstrijd en de aard ligt dus veel dieper. Lees hier het hele artikel.

AD: Marokkaans gezin uit Lelystad overdrijft hasj-gewoonte
Al sinds de jaren ’70 keren Marokkaanse Nederlanders terug uit Marokko met plakjes hasj in hun kofferbak. Een gewoonte, bijna traditie te noemen. Maar een vangst van 480 kilo is toch wel heel uitzonderlijk. ‘Er is in die gebieden altijd wel een neef of een kennis die weet waar de cannabis geproduceerd wordt.’ Lees hier het hele artikel.

Trouw: Welkom bij het tiende seizoen van De Wereld Draait Doorrrrrrrr!
Volgende week start het nieuwe televisieseizoen: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Toch zijn het bekende televisieprogramma’s met hun oude, vertrouwde gezichten die de klok slaan in Hilversum. Zelfs bij de publieke omroep, ooit een broedplaats voor nieuw talent en experimentele televisie. Waarom kijken we toch al jaren naar dezelfde meuk op televisie? Lees hier het hele artikel.

Arnoud van der Struijk / Redacteur Blendle