Dreigbrieven en kogel door de brievenbus bij allochtone familie

22-08-2014 10:12

In het Gelderse gehucht Lienden wordt een gezin al sinds dit voorjaar op verschillende manieren bedreigd. Dit meldt de Gelderlander. Het voorlopig dieptepunt is dat er een kogel door de brievenbus is gegooid. Het gezin heeft nu aangifte gedaan van bedreiging.

De pesterijen begonnen eerder dit jaar met dingen als de poortdeur intrappen, maar liepen al snel uit tot het bekrassen van de auto en dreigbrieven sturen met hakenkruisen en teksten als ‘jihad niet in onze straat’.

Woensdagavond vond het gezin ineens een kogel op de deurmat. De vrouw des huizes zegt: “Dan slik je wel even.” De familie heeft geen idee wie er achter de bedreigingen zit. “We denken wel iemand uit de omgeving, die ons weleens ziet. Eerst dachten we: het zijn pubers. Maar nu, met die kogel, vraag ik me dat af. Wie een kogel heeft, heeft ook een pistool, toch? Ik zit de hele tijd om me heen te kijken. Ik ben ook al een keer door scooterrijders achtervolgd naar Culemborg, toen ik op familiebezoek ging. Je bent alert,” aldus de vrouw, die twee kinderen heeft van 1,5 en drie jaar oud.

Vanaf het eerste dreigement heeft het gezin, dat een islamitische achtergrond heeft, melding gedaan bij de politie. “er wordt niets mee gedaan. Wat kunnen we nu?” verzucht de vrouw. ” Je leeft voortdurend in angst.”

Burgemeester Jan de Boer van Buren zegt ‘geschrokken en geschokt’ te zijn door het gebeurde.