Binnenland

Nieuwe islamitische basisschool Venlo trekt slechts 35 leerlingen

27-08-2014 16:12

Het regionieuws van woensdag 27 augustus.

Zanger René Becker tien jaar in het vak

Zanger René Becker zit op 12 september alweer tien jaar in het vak. Hij zal dit groots vieren middels een feestavond in Onstwedde, met gast optredens van niemand minder dan Henk Wijngaard, Burdy en Lucas en Gea. De entree is gratis, dus komt allen. Wilt u nu alvast meer zien van René Becker, die er trots op is wanneer mensen dat hij playbackt? Klik hier voor een diepte-interview.

Man discrimineert agent en moet schoffelen

Een 22-jarige Groninger moet vijftig uur schoffelen, nadat hij zich discriminerend had geuit tegen een agent. Dat gebeurde bij de huldiging van FC Groningen op de Grote Markt, om te vieren dat de Groningers Europees voetbal hadden behaald. Enkele supporters zongen kwetsende liederen over de politie. Toen agenten de groep hierop aanspraken, zou de Groninger iets hebben gezegd over de huidskleur van één van de dienders. Volgens hem begonnen de agenten, door een opmerking te maken over het gewicht van de man. De rechtbank oordeelde echter dat zijn opmerking niet in verhouding stond met de geuite belediging aan zijn adres.

Kind slikt spijker in

In Zoetermeer zijn de hulpdiensten gisteravond met groots materiaal uitgerukt, nadat een kind een spijker had ingeslikt. Dat trok grote belangstelling in de buurt. Het kind was er dermate slecht aan toe, dat het onder begeleiding van drie motorrijders naar het ziekenhuis werd geëscorteerd. Hoe haar situatie nu is, is onduidelijk.

Man springt uit bosjes, laat broek zakken en trekt zicht af

In Oosterhout kreeg een 14-jarig meisje de schrik van haar leven, toen een nog onbekende man tussen de vijftig en zestig jaar plots uit de bosjes sprong met zijn mannelijkheid in zijn hand. De man, gekleed in een zwarte jas en donkere spijkerbroek, begon te masturberen. Het meisje fietste snel door.

Voetballer doet aangifte van bedreiging

Voetballer Danny Schreurs van Roda JC heeft aangifte gedaan bij de politie vanwege bedreigingen. De speler speelde vorig jaar nog voor MVV uit Maastricht en verkaste naar ‘rivaal’ Roda JC. Er werden eerder al eieren tegen zijn huis aan gegooid, maar in aanloop naar de wedstrijd tegen zijn oude club is Schreurs te verstaan gegeven dat zijn huis in brand gestoken wordt als hij scoort.

Slechts 35 leerlingen op nieuwe islamitische basisschool Venlo

De Islamitische basisschool in Venlo heeft fors minder aanmeldingen gekregen dan was verwacht. Er hebben zich 35 leerlingen aangemeld. Directeur Matthijs Vermaas wijt de teleurstellende ‘opkomst’ aan de locatie van de school. Hij wilde graag in Venlo-Zuid bivakkeren, maar werd door de gemeente op het industrieterrein Noorderpoort in Venlo-Noord geposteerd. “Te ver reizen voor ouders”, vindt Vermaas.

Gluurder in Nijmegen

In Nijmegen is mogelijk een gluurder actief, die vanaf een stoeltje met een verrekijker bij studentenhuizen naar binnen koekeloert. In 2012 werd er al eens een man gepakt voor een soortgelijk vergrijp. Het ging destijds om een 35-jarige man. De politie sluit niet uit dat het om ‘een bekende’ gaat.