‘Timmermans wordt rechterhand Juncker’

03-09-2014 06:53

Minister Frans Timmermans krijgt in Brussel vermoedelijk geen portefeuille, maar een belangrijke coördinerende functie in de Europese Commissie. Dat melden bronnen aan de NOS. Timmermans zou commissievoorzitter Jean-Claude Juncker als zijn rechterhand moeten gaan helpen bij het uitvoeren van zijn agenda.

Zo zou Juncker onder meer van plan zijn de Europese Unie efficiënter te maken, meer banen te creëren en het energiebeleid op de schop te nemen. Timmermans zou volgens politiek verslaggever Dominique van der Heyde moeten zorgen dat eurocommissarissen samenwerken om Junckers kernpunten te verwezenlijken.

Eerder werd gemeld dat Timmermans verantwoordelijk zou worden voor het personeelsbeleid van de Europese Commissie, waar de komende jaren waarschijnlijk veel banen worden geschrapt. De PvdA’er sprak dat echter met klem tegen.

Volgende week maakt de nieuwe commissievoorzitter de verdeling van de portefeuilles bekend, tot die tijd is nog niets honderd procent zeker, omdat er nog veel gesprekken zijn met kandidaten en lidstaten, aldus Van der Heyde in Nieuwsuur.