Binnenland

‘IS-ambtenaar’ Haifi stapt uit PvdA

19-09-2014 06:42

Yasmina Haifi, de justitieambtenaar die in opspraak kwam nadat ze op Twitter stelde dat terreurorganisatie IS een ‘zionistisch complot’ is, heeft haar lidmaatschap van de PvdA opgezegd. Dit meldt De Telegraaf.

Partijbaas Hans Spekman heeft donderdagavond laten weten dat voormalig kandidaat-Kamerlid Haifi deze week per brief haar beslissing heeft medegedeeld. Spekman stelt verder dat de partij haar beslissing respecteert.

Eerder kreeg Haifi al de complete partijtop over zich heen vanwege haar tweet. Het ministerie van Veiligheid en Justitie, de werkgever van Haifi, schorste de vrouw vanwege haar antisemitische uitlatingen en ontzegde haar de toegang tot gebouwen van Justitie. Het lokale partijbestuur in Den Haag wilde haar nog op het matje roepen, Spekman liet donderdag via zijn woordvoerder echter weten dat dit gesprek nooit heeft plaatsgevonden.

Haifi stelde zelf in een bedelbrief overigens dat haar tweet gebaseerd was op de expansiepolitiek van de staat Israƫl en niet gericht was tegen het Joodse volk.

haifi-530x265