Buitenland

Video: ISIS laat soldaten Assad eigen graf graven en bedreigt VS

21-09-2014 17:17

In een nieuwe video, geproduceerd door het aan ISIS gelieerde AlHayat mediacentrum, wordt de Islamitische Staat verheerlijkt en wordt de strijd door de Verenigde Staten veroordeeld. De video eindigt met mannen die hun eigen graf moeten graven, zij zouden volgens de terroristische groepering soldaten van Bashar Assad, eerder gelegerd bij Raqqa, zijn. Eerder werd al in een gruwelijke video de Britse gijzelaar David Haines onthoofd door de Islamitische Staat.

Verheerlijking van het kalifaat

isis-assad1Een voice-over verklaart in Amerikaans-Engels dat de strijd in Irak, ooit gestart door de VS, de bron is van een nieuw conflict. Dit conflict moet het stichten van een Islamitische Staat legitimeren. De video verheerlijkt de “strijders van over de gehele wereld” die de “uitverkorenen van Allah” zijn en het Kalifaat hebben gesticht. De verheerlijking van het kalifaat vormt de opmaat voor een nieuwe executie.

Let op: onderstaande video bevat schokkende beelden

[jwplayer mediaid=”1857932″]

 

Geloof als wapen

De volledige video bevat veel dramatische effecten en gaat in op de strijd in Syrië en Irak en de strijd voor Allah en het Kalifaat. Net zoals in de voorgaande video gericht aan het Westen wordt de strijd expliciet geframed als een strijd tussen het Westen, ‘ongelovige’ lokale leiders als Assad aan de ene kant en de ware ‘gelovigen’ aan de andere kant. “Een onwrikbaar geloof” wordt als “sterkste oorlogswapen aller tijden” aangehaald.

De soldaten uit het Syrische leger moeten hun eigen graf graven voor zij geëxecuteerd worden. Een man die aan het woord wordt gelaten moet, naar het zich laat aanzien gedwongen, soldaten van Assad oproepen de strijd op te geven. Hij raadt families aan “hun zonen terug te roepen”.


isis-assad4