Buitenland

Hilarische antiseksismewet België ligt onder vuur

01-10-2014 14:24

Het kan in België: een minister voor Gelijke Kansen (inmiddels ex-minister) die bloedserieus een ‘antiseksimewet’ invoert. Want dat nafluiten van vrouwen op straat en het maken van grappen over vrouwen die maar blijven proberen om zonder schade achteruit in te parkeren moest maar eens afgelopen zijn. 

Het is en blijft België en daar voeren ze het politiek-correct zijn nou eenmaal graag zo ver door dat het vanzelf aan absurdisme grenst. België is zeg maar een soort Joop.nl maar dan in staatsvorm.

Dus kwam die ‘wet tegen seksisme’ er ook. Inclusief superhandige handleiding, zodat elke Belg voortaan weet wat niet meer mag van de policor gedachtenpolitie. En nu dus ook de rechter.

Wat allemaal verboden is, qua kwetsend seksisme? Nou, bijvoorbeeld:

 

“Die heeft zich zeker omhoog geneukt”

 

Of:

“Een bestuursvergadering is geen tupperwareparty dames!”

 

Of:

“Hee pssst meisje, wat kost het?”

 

Maar ja. Dergelijke uitlatingen kunnen weliswaar net zo kwetsend seksistisch zijn als een speelgoedfolder van de Bart Smit, het blijft wel heel erg onduidelijk of dit soort stoute opmerkingen niet gewoon onder de vrijheid van meningsuiting moeten worden geschaard. Denigrerende opmerkingen maken over het zwakke geslacht is niet meteen hetzelfde als discrimineren.

Vindt nu dus ook de Leuvense rector Rik Torfs. Als het aan hem ligt wordt die wet zo snel mogelijk weer afgeschaft. Want, zo laat hij aan de Vlaamse gazet De Standaard weten: “In een democratische maatschappij moeten we nu eenmaal tolereren dat sommige mensen grof zijn.”

Ja, daar heeft rector Torfs die wet toch even flink bij de kloten. Duidelijk geen mietje, deze vent.

Wedden dat hij ook als een baas achteruit kan inparkeren? (Tenzij hij in de Clio van zijn vrouwtje rijdt natuurlijk.)