‘Jihadisten op trainingskamp in de Ardennen’

03-10-2014 08:44

De Belgische politie is een onderzoek gestart naar radicale moslims die zich in de Ardennen lijken voor te bereiden op de jihad. Dit melden Belgische media. Gisteren doken op Facebook foto’s op van wat lijkt op een trainingskamp voor jihadisten.

De foto’s staan staan op de pagina van een radicale moslim uit Brussel. “Dit is verontrustend en lijkt in niets op gewoon gezellig paintballen onder vrienden”, aldus de politie. “Dit heeft veel weg van een radicaal trainingskamp.”

Volgens Het Nieuwsblad zijn de mannen die op de foto’s te zien zijn bevriend met tal van Syriëgangers, en dwepen ze met  terreurgroep IS. De mannen poseren volgens de krant met zware airsoftwapens. Dit zijn niet van echt te onderscheiden nepwapens, waarmee plastic balletjes kunnen worden afgeschoten.

Facebookgebruiker Abd Al Wadoud Abu Daoud heeft de bewuste kiekjes geplaatst. Deze Belg heeft volgens Het Nieuwsblad connecties met minstens twee Syriëgangers. Eén daarvan is omgekomen, de ander is terug in België en staat inmiddels terecht in het grote terrorismeproces in Antwerpen.