Politie faalde bij truckdrama

03-10-2014 06:45

De politie heeft een belangrijk lid van het stuntteam van monstertruckbestuurder Mario D. na de fatale show in Haaksbergen nog urenlang op het terrein laten rondlopen. Dat meldt De Telegraaf vrijdag.

Het gaat om de zogenoemde navigator, die aanwijzingen geeft aan de chauffeur. Op het moment dat de hulpverlening in gang is gezet, loopt deze assistent van D. nog rond over het terrein. Hij zou daar een agressieve indruk hebben gemaakt. Ook zou hij een fotograaf van een regionale krant hebben gemolesteerd en bedreigde hij journalisten.

De politie wil niet ingaan op de vraag waarom de navigator niet ter plaatse is aangehouden. “Over specifieke personen kunnen we vanwege de privacy niets zeggen, maar het publiek mag van de politie aannemen dat we iedereen hebben gehoord om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wat er is gebeurd”, aldus woordvoerder Frank Brouwer.

Volgens letselschade-expert Yme Drost, die de belangen behartigt van diverse slachtoffers van het drama, is het onbegrijpelijk dat de man nog urenlang heeft kunnen rondlopen. Volgens Drost had de man niet alleen vanwege zijn agressieve gedrag ingerekend moeten worden, maar vooral vanwege zijn prominente rol in de show. “De politie kan dan wel zeggen dat die man in een later stadium is verhoord, maar deze persoon had zo snel mogelijk moeten worden gehoord. Het is immers een bekend fenomeen dat bij getuigen de feiten vertroebelen naarmate ze meer verhalen horen.”