Tweede Kamer wil druk op Turkije om Saban Baran

03-10-2014 07:32

De Tweede Kamer wil de druk op Turkije opvoeren om de veroordeelde en naar Turkije gevluchte gewelddadige vrouwenhandelaar Saban Baran nu eindelijk eens op te pakken. Dit schrijft De Telegraaf.

Baran werd in 2009 veroordeeld, maar mocht door een ongelooflijke blunder van Justitie een week op onbegeleid verlof om zijn pasgeboren baby te bezoeken. Hierop nam de zeldzaam gewelddadige Baran de wijk naar Turkije, waar hij onder meer een discotheek opende en waar hij leeft als God in Frankrijk.

“Het wordt nu weleens tijd dat de Turkse ambassadeur tekst en uitleg geeft over waarom het allemaal zo lang moet duren om deze man op te pakken. Met een dag moet het mogelijk zijn om te achterhalen waar B. zich bevindtā€¯, stelt CDA-Kamerlid Omtzigt. Ook VVD, PvdA, SP en D66, willen meer druk op Turkije om te zorgen dat B. zijn verdiende straf krijgt. De Kamer vindt onder meer dat minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) bij zijn Turkse collega bijvoorbeeld zou kunnen regelen dat de crimineel daar zijn, in Nederland opgelegde, straf moet uitzitten.

Baran zelf doet totaal niet moeilijk over zijn verblijfplaats en waant zich onaantastbaar. De vrouwenmepper postte regelmatig kiekjes op zijn Facebookaccount, waarop hij te zien is terwijl hij stranden, pretparken, winkelcentra en voetbalstadions bezoekt in en rond de badplaats Antalya.