Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
     
Binnenland

Edwin de Roy van Zuydewijn op alle fronten vrijgesproken

Onschuldig in Bouwfonds-zaak - Gerechtshof: Bewijs niet voorhanden

Edwin de Roy van Zuydewijn is vrijgesproken van het opmaken van een valse factuur in de Bouwfonds/Klimop-zaak. Eerder werd hij door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur. Het Openbaar Ministerie had eerder 240 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke celstraf geëist. Volgens het Amsterdams gerechtshof is er echter geen enkel bewijs.

De zaak kwam aan het licht tijdens het grote onderzoek naar de vastgoedfraude rond onder meer Bouwfonds, Klimop. De Roy was met de directie van het Bouwfonds in contact gekomen via een oude vriend, die inmiddels in het kader van de Klimopzaak is veroordeeld. Hij was op factuurbasis vijf jaar strategisch analist van de raad van bestuur en directie van ABN Amro/Bouwfonds. In 2011 kwam De Roy van Zuydewijn ter sprake. Het Hof vermoedt dat een ander buiten medeweten van De Roy van Zuydewijn de factuur heeft opgemaakt. Van de 117 verdachten is Edwin de Roy van Zuydewijn de enige die volledig is vrijgesproken. De rest is veroordeeld of sloot een deal met Justitie.

Derde overwinning

Het is de derde overwinning in de rechtbank voor De Roy van Zuydewijn. Tweemaal kreeg hij een schadevergoeding toegekend omdat hij onterecht vervolgd was. De meest recente schadevergoeding werd toegekend nadat prins Carlos jr. aangifte tegen hem had gedaan. De keer daar voor kreeg hij een schadevergoeding omdat prinses Margarita ten onrechte aangifte tegen hem had gedaan.

Lees ook

Uitspraak Amsterdams gerechtshof

dossier_de_roy

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.