Nieuws

Het Groot Blendle Bladenoverzicht: 9 oktober

09-10-2014 12:00

De Groene Amsterdammer: Dit is het beste artikel over de Hongkong revolutie tot nu toe
De demonstraties in Hongkong zaten er al zeventien jaar aan te komen. Dit is wie de mensen in Hongkong zijn en waarom het kruitvat moest ontploffen.

Vrij Nederland: Waar kunnen we heen als de pleuris uitbreekt?
Wat nu als het echt misgaat, als er een echte ramp plaatsvindt? Een dodelijk virus, een dijkdoorbraak of een bom? Er bestaan allerlei beleidsnotities, draaiboeken, evaluaties en noodplannen, maar een behoorlijke bunker ho maar. Dus, wat moet je doen?

Elsevier: De directeur van Stichting ALS deed een greep in de kas
Stichting ALS Nederland – van de ‘ik ben overleden’-posters, prinses Maxima in de gracht, en de ijsemmers – legt uit hoe ze campagne voerde, vertelt wat er met al dat gedoneerde geld gebeurt, en onthult een greep in de kas.

VARAgids: ‘We werden allemaal een beetje verliefd op Gerrit’
Jeroen Smit, Wouke van Scherrenburg en Max van Weezel portretteren Gerrit Zalm. Van onzekere stijve ambtenaar tot charmante vakman. ‘Hij hield vooral van flipperen, en van computerspelletjes. Dat mocht je best weten. Als je met hem wilde flipperen kon dat.’

HUMO: Dronken worden met Gert
Erik Van Looy heeft het eindelijk voor elkaar: Gert (ja, die van Samson) doet mee aan De Slimste Mens Ter Wereld. Daarvoor moest hij wel dronken worden met de Studio100-baas. Het was de eerste keer dat hij écht dronken werd.

Nieuwe Revu: De ultieme test: twee weken alleen maar superfoods
Harm van Nieuwe Revu stapte over op een dieet van quinoa, gojibessen en chia-zaadjes. Hij viel vijf kilo af. “Allejezus wat mag ik ineens weinig op mijn bord leggen.”

VIVA: Geen gedonder met hormonen. Kies coïtus interruptus
Veel vrouwen kiezen bewust voor voor het zingen de kerk uit. ‘Mijn zus en vriendinnen verklaarden me voor gek, totdat ze zagen hoe goed ik me voelde zonder pil én ik niet zwanger raakte. Toen waren zij ook om.’

Nieuwe Revu: Het Marokkanenprobleem van Opsporing Verzocht
Minder, minder Marokkanen. Dat eist politiek Den Haag van de makers van Opsporing Verzocht, aldus politieagenten die verbonden zijn aan het AVROTROS misdaadprogramma. Ze vertellen over hun ontzetting dat ze de realiteit moeten aanpassen omdat ze anders zouden meewerken aan een ‘Marokkanenprobleem’. ‘Dit is toch de omgekeerde wereld!?’