Binnenland

Advocaat deelnemer Miljoenenjacht dient schadeclaim in

13-10-2014 07:16

Advocaat Peter Plasman stelt Endemol aansprakelijk voor de schade die een deelnemer aan het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht heeft geleden.

De advocaat vertelt in De Telegraaf dat zijn cliënt Semih minimaal 45.000 euro door de neus is geboord omdat hij onterecht zou zijn uitgeschakeld in de uitzending van 28 september dit jaar.

De 30-jarige Semih was niet ver van de finale verwijderd toen de vraag werd gesteld ‘welke Nederlandse diva die maand op Ibiza was getrouwd’. Een andere deelnemer drukte als eerste op de knop en gaf als antwoord ‘Patty Brard’. Dat werd goed gerekend, waarna Semih naar huis moest.

Volgens advocaat Plasman is het antwoord fout, omdat Brard in Amstelveen is getrouwd. Ook als het feest op Ibiza als een huwelijkssluiting wordt gezien, dan klopt het antwoord niet, zegt Plasman. De opnamen voor het programma hadden plaats op 26 september rond een uur of 4, terwijl het feest op Ibiza een paar uur later begon, om half 8.

Plasman: “Er is maar één conclusie: op het moment dat de vraag werd gesteld, was Patty Brard niet op Ibiza getrouwd, en was dat antwoord dus fout.”

Endemol heeft volgens De Telegraaf nog niet gereageerd.

Anp/TPO