Bladen

Blendle zaterdagcourantenoverzicht: 15 november

15-11-2014 11:55

De Telegraaf: De Turkse paarden van Troje

PvdA’ers schetsen een onthutsend beeld van hun voormalige partijgenoten Tunahan Kuzu en Selzuk Öztürk. ‘Ze lagen bij alles dwars. Ze waren een tikkende tijdbom.’ En: ‘Ze wilden niet tegengesproken worden door vrouwen’.

Trouw: ‘Liever een vechtouder dan geen ouder’

Als leraar vindt Gerwin van der Werf ze maar lastig, veeleisende ouders die zich met alles bemoeien. Maar wat als er geen ouder is die nog iets verwacht van een jongen als Maxim of Robbie? “Ik zou het ze wel willen toeschreeuwen: koester alsjeblieft hoge verwachtingen van je kinderen.”

 

nrc.next: 151 miljoen, Quote 500 en een privéjet. Allemaal weg

Honderden miljoenen leenden banken uit aan de charmante projectontwikkelaar Roger Lips. Nu eisen ze hun geld terug. Lips, failliet en voortvluchtig, vertelt in Dubai één keer zijn verhaal. ‘Een onding zo’n privévliegtuig.’

 

de Volkskrant: Deze notulen over de Molukse gijzelingsacties mochten nooit uitlekken

Op aandringen van de Volkskrant zijn na 37 jaar de geheime notulen van de ministerraad tijdens de Molukse gijzelingsacties vrijgegeven. Hoe treedt premier Den Uyl op? Wat zeggen de ministers tegen elkaar? De notulen laten zien hoe uiteindelijk besloten werd met geweld in te grijpen.

 

De Telegraaf: ‘Had ik die vader maar vermoord’

Buurman Haltman probeerde tevergeefs de deur in te trappen, maar het was te laat: het bloed liep al onder de deur door. Zijn buurjongetje Ferdyan (10) was doodgestoken door zijn vader die beweerde ‘onder hypnose’ te zijn. ‘Het gezin had grote problemen.’

 

nrc.next: De trap van Escher bestaat echt

Waar iedereen dacht dat het zijn fantasie was, blijkt het nu vooral verveling te zijn geweest. ‘Hij zette verveling om in verwondering.’ En die gekke trap bestaat dus echt. Maar waar staat ‘ie dan?

 

Vrouw: ‘Sekszorg is nog steeds een taboe’

Boann verleent seksuele diensten aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. In dit artikel vertelt ze openhartig over haar werk en haar klanten. Zoals die keer dat ze met een autistische man seks had: “Pas na een afspraak of zes komen we in de slaapkamer terecht. (..) In een normale relatie duik je immers ook niet meteen met elkaar in bed.”

 

Volkskrant Magazine: Vijf adviezen rond zwangerschap waar je wél iets aan hebt

Ionica Smeets is zwanger en krijgt ongevraagd allerlei adviezen. ‘Veel klassieke muziek luisteren, daar wordt je kind slimmer van’, dat soort dingen. Ze besluit de wetenschappelijke studies in te duiken om te checken wat er wel en niet waar is.

 

ELLE: Het sterretje van BNN

Geraldine Kemper presenteerde Spuiten & Slikken, 3 op Reis, deed mee aan Expeditie Robinson en doet binnenkort Ruben vs. Geraldine. “Het gaat allemaal vrij snel. Soms denk ik: dit is allemaal wel erg vroeg. Moet ik dit nog dertig jaar doen?”