Binnenland

Miljoenenclaim voor ‘Maserati-directeur’ Rochdale

17-11-2014 06:58

De voormalig directeur van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale, Hubert Möllenkamp, krijgt van justitie een claim van ruim twee miljoen euro aan zijn broek. Dat meldt De Telegraaf op basis van vertrouwelijke processtukken die de krant in handen heeft.

De ex-topman van de sociale woningstichting wordt verdacht van het aannemen van miljoenen euro’s aan smeergeld in ruil voor het gunnen van complete flatgebouwen aan zijn corrupte vriendenkring. Hij ontving de vordering van het Openbaar Ministerie afgelopen week.

De woningstichting ontsloeg de ‘Maserati-directeur’ vijf jaar geleden op staande voet, na berichtgeving in deze krant over grootschalige corruptie. De Rochdale-affaire vormde aanleiding voor het parlementaire onderzoek naar misstanden bij diverse woningcorporaties, waaronder ook Vestia en Woonbron. Möllenkamp is de eerste corrupte corporatietopman die door justitie voor de rechter wordt gesleept.

Möllenkamp moet op 3 december, daags na zijn 65e verjaardag, voor de rechtbank verschijnen. Justitie vervolgt hem samen met zijn vrouw en twee zakenpartners wegens oplichting van zijn werkgever Rochdale.