Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Buitenland

Versiergoeroe Julien Blanc mag Groot-Britannië niet in

'Vrijheid van meningsuiting' geldt kennelijk niet voor vrouwonvriendelijke meningen

Tags:

De omstreden datingcoach Julien Blanc mag Groot-Brittannië niet in. Dat meldde de BBC woensdag op basis bronnen binnen het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken. De Zwitserse Amerikaan werd eerder al Australië uitgezet vanwege de controversiële, ‘vrouwonvriendelijke’ versiercursussen die hij geeft. 

Blanc zou in februari beginnen aan een toer door Groot-Brittannië. Toen dat bekend werd kwam er een actie op gang om daar een stokje voor te steken. Zo’n 120.000 tegenstanders van de versiergoeroe ondertekenden een petitie om hem geen visum te geven.

In een gesprek met de Amerikaanse nieuwszender CNN bood Blanc naar aanleiding van zijn gedrag in Australië zijn excuses aan. Blanc vertelt in seminars aan mannen hoe die op ‘nogal brute wijze’ een dame aan de haak kunnen slaan.

Ook in Amsterdam is ophef ontstaan over de datingworkshops van Blanc en zijn bedrijf Real Social Dynamics. Een van Blanc’s volgelingen komt in december naar de hoofdstad voor het geven van de omstreden training.

Een online petitie die zijn komst naar Nederland moet verhinderen, is inmiddels ruim vijfduizend keer getekend.

De PvdA stelt volgende week raadsvragen aan de burgemeester over de komst van de versiercoach.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.