Buitenland

Motorbendes op de vuist in gevangenis

01-12-2014 09:16

In de gevangenis van Hasselt heeft een lid van motorbende Outlaws zaterdag tijdens een wandeling een gebroken neus opgelopen. Dit meldt De Telegraaf. De motormuis werd aangevallen door een groep rivaliserende Hells Angels.

Insiders zeggen dat Genkenaar Ali Ipekci, die volgende maand in Tongeren terecht staat op beschuldiging van de moord op drie Outlaws in Maasmechelen, de opdrachtgever zou zijn.

Zeker twee leden van de motorbendes betrokken die vrijdag werden opgepakt na huiszoekingen bij leden van de motorclubs Hells Angels en Outlaws in Belgisch Limburg zouden betrokken zijn geweest bij het voorval. In totaal werden bij deze politieactie zeven personen aangehouden.

Bij de actie werden in onder meer Hasselt, Sint-Truiden en Maasmechelen woningen doorzocht in het kader van een onderzoek naar onder meer bendevorming, vernielingen en poging tot doodslag. Circa twintig vuurwapens, waarvoor geen vergunning was verleend, een grote hoeveelheid munitie en andere verboden wapens zijn in beslag genomen.