Binnenland

‘Inbreker’ die werd mishandeld bij internetdate overleden

03-12-2014 09:17

De 31-jarige Groninger die zaterdagnacht werd mishandeld, is dinsdagavond in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de politie woensdag. In eerste instantie werd na de mishandeling gemeld dat het een inbreker betrof, maar het bleek om een uit de hand gelopen internetdate te gaan.

De man kreeg zaterdag in een woning aan het Kraaienest in Groningen ruzie met de 61-jarige bewoner, die een bekende van hem was. Daarbij raakte de 31-jarige Groninger buiten bewustzijn. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Uit onderzoek bleek dat de mannen elkaar al langer kenden. De 61-jarige man, die de politie vertelde dat hij werd overvallen, werd aangehouden. Hij wordt woensdag voorgeleid.

Volgens RTV Noord is de 31-jarige man een travestiet. De man zou door justitie worden gezocht voor een gewelddadige overval die hij eerder deed op een 53-jarige Groninger. Het programma Opsporing Verzocht besteedde vorige week nog aandacht aan die overval in de stad. Daarbij werd de foto van de man en een mededader getoond.