Binnenland

Taxichauffeurs Rotterdam belagen chauffeur UberPOP

05-12-2014 08:45

In Rotterdam hebben de eerste ritten van de illegale taxidienst UberPOP direct al voor ophef gezorgd, schrijft het AD. Een chauffeur van de dienst werd belaagd door Rotterdamse taxichauffeurs. Hierbij moest de politie te pas komen.

Uber is al enige tijd actief in Rotterdam, maar gisteren startte het bedrijf ook in deze stad met de illegale dienst UberPOP. Klanten kunnen hierbij via een app een particuliere bestuurder bestellen voor een goedkope rit. De dienst is omstreden, omdat de chauffeurs geen vergunning hebben voor personenvervoer.

De belaagde chauffeur, een gepensioneerde cruise-schipkapitein, werd aangesproken door de beroepsrijders op de taxistandplaats én op de foto gezet. Zijn kenteken werd verspreid onder collega’s in de hele stad. De chauffeurs hebben ook meteen melding gedaan van het voorval bij de politie. Ze hopen dat de man wordt aangehouden.

“We hebben het al moeilijk, en dan krijgen we dit ook nog,” aldus één van de taxichauffeurs. “Wij hebben duizenden euro’s moeten betalen voor vergunningen, cursussen en keurmerk. En dan komt er iemand hier zo maar klanten oppikken,” zo zegt een woeste collega van hem. “Wij mogen niet zonder vergunning werken, waarom zij wel? Het kan toch niet zo zijn dat er verschillende regels gelden?”

De taxichauffeurs overwegen de UberPOP-chauffeurs in de toekomst zelf te gaan aanhouden.