Binnenland

Opnieuw vechtpartij in een Budels Azielzoekerscentrum

06-12-2014 12:14

Bij een vechtpartij in het asielzoekerscentrum in Budel-Cranendonck is een 17-jarige bewoner zwaargewond geraakt. Hij is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Een 37-jarige bewoner is aangehouden. Dat meldde de politie zaterdag.

Eerdere knokpartijen

Vorige maand was er ook een vechtpartij in het nabijgelegen asielzoekerscentrum Budel-Dorplein. De politie werd ingeschakeld toen een ruzie tussen twee bewoners dreigde te escaleren.

Kort daarvoor ging het mis in het asielzoekerscentrum in de voormalige gevangenis in Overloon. Bij een vechtpartij gingen tientallen bewoners van diverse nationaliteiten elkaar te lijf, onder meer met stokken en ijzeren pijpen. Vijftien mensen raakten gewond. De politie hield drie mensen aan.

Spanningen

Het COA liet eerder weten dat het wonen op een beperkt oppervlak spanningen met zich kan meebrengen. “Dat is niet alleen het geval op een opvanglocatie, dat geldt ook in de reguliere samenleving. Op een opvanglocatie is echter permanent beveiliging en opvangpersoneel aanwezig om de situatie nauwlettend in de gaten te houden?”, zo was te lezen in een verklaring.

(ANP)