Terreurdreiging blijkt carnavalsgrap

05-01-2015 07:58

Vier mannen die voor het komende carnaval een filmpje wilden opnemen in Almelo, hebben een proces verbaal gekregen, nadat de politie dacht dat ze een terreurdaad aan het voorbereiden waren. Dit schrijft TC Tubantia.

Terrorist

De mannen togen afgelopen weekend naar een leegstaand pand op het XL Businesspark Twente in Almelo, waar ze het filmpje voor het jaarlijkse gala van carnavalsvereniging De Knoll’ntrekkers uit Bornerbroek wilden opnemen. Eén van de vier was verkleed als terrorist. Hij droeg een nepwapen en kocht een zogenaamde bom, terwijl er opnamen gemaakt werden van de actie.

Een beveiliger zag op camerabeelden echter het viertal bezig en schakelde de politie in. Die rukte meteen uit met twee busjes en een politiehelikopter. Al gauw bleek het om een grap te gaan.

Kosten

Een politiewoordvoerder: “Het bleek te gaan om een carnavalsgrap met speelgoedwapens. Tegen de vier is proces-verbaal opgemaakt. Onderzocht wordt of de kosten van de inzet op enige wijze verhaald kunnen worden.”

Superamateuristisch

De vier mannen zijn verbijsterd. “Elk jaar doen we iets lolligs voor de gala-avond, dit jaar moest het een filmpje worden. Als ze iets beter op die camerabeelden hadden gekeken, hadden ze meteen gezien dat het niet echt was. Het was superamateuristisch, het ging heel knullig en moest wel tien keer opnieuw,” aldus één van hen.