Buitenland

Man op rijdende koelbox vervolgd

06-01-2015 09:26

Een 26-jarige man die in de hitte van de Australische stad Adelaide rondreed op een gemotoriseerde koelbox, wordt vervolgd. De rijdende koelbox is in beslag genomen, omdat de berijder ondanks waarschuwingen van de politie gewoon bleef rondrijden, aldus de krant The Australian dinsdag.

De man heeft geen rijbewijs en de koelbox was niet verzekerd en was niet geregistreerd, verduidelijkte de verkeerspolitie. “De politie wil het publiek er graag aan herinneren dat dergelijke nieuwe motorvoertuigen niet als motorvoertuig geregistreerd kunnen worden en daarom niet zijn toegestaan op de openbare weg.”

De politie deelde niet mee wat in de rijdende koelbox zat. Het was dinsdag circa 38 graden in de Zuid-Australische stad. Ten noordoosten van de metropool woeden sinds vrijdag bosbranden, die worden aangewakkerd door wind en hitte.

Het rondrijden op een koelbox is niet uniek in AustraliĆ«. In juni vorig jaar werd ook al een stomdronken man van zo’n voertuig geplukt door de politie. Deze man had het ding vol bier zitten. Deze man was destijds al de derde persoon die van de weg geplukt werd.

Lees ook: Dronken man op rijdende koelbox aangehouden

Anp/TPO