Amsterdamse homo zwaar mishandeld na taxirit

29-01-2015 14:44

Een 21-jarige homoseksuele man is afgelopen zondag in Amsterdam ernstig mishandeld. Hij werd meegenomen in een auto, beroofd en langdurig mishandeld. Hij liep daarbij een zware hersenschudding op.

Onraad

De man was een avond uit bij een gaybar aan de Amstel, weet AT5. Bij de Halve Maansteeg nam de man een taxi. Al snel kreeg hij een onveilig gevoel, omdat de chauffeur omreed en steeds in zijn binnenspiegel keek naar een auto die hen achtervolgde. Hij leek contact te houden met de auto die er achter reed, waarschijnlijk een SUV.

Bij het Vondelpark gooide de man in paniek 20 euro naar de chauffeur en vluchtte de auto uit. Hij hoorde de bestuurder nog roepen dat hij 150 euro moest betalen. De man rende weg, maar werd achtervolgd door meerdere voertuigen. Plotseling werd hij gegrepen en vastgehouden, waarna iemand hem sloeg en hem in de auto trok met de woorden: “hou je bek, kankerhomo”.

Daders van Noord-Afrikaanse afkomst

De auto gaat rijden en in de rijdende auto wordt de man zwaar mishandeld. Als ze zijn pinpas vinden rijden ze naar een pinautomaat van de ABN Amro Bank en dwingen het slachtoffer geld te pinnen en af te geven. Dan wordt er hem -waarschijnlijk in het Arabisch- nog iets toegeroepen, waarop de daders wegrijden. Het slachtoffer rent in paniek naar huis.

In het ziekenhuis wordt later een behoorlijke hersenschudding vastgesteld, inclusief meerdere kneuzingen over zijn bovenlichaam. De politie verdenkt twee mannen van zware mishandeling en beroving. Beide verdachten zijn volgens het slachtoffer rond de 25 jaar oud. Vermoedelijk zijn ze van Noord-Afrikaanse afkomst.