Binnenland

Pesten onder kinderen steeds heftiger

02-02-2015 06:57

De manier waarop kinderen elkaar pesten wordt steeds heftiger. Dat constateert De Kindertelefoon uit de 450.000 contacten die de organisatie jaarlijks heeft met kinderen, ouders en leerkrachten, schrijft Metro.

In 2014 belden meer dan 18.000 kinderen van acht tot achttien jaar met De Kindertelefoon over pesten en werden meer dan 5000 chatgesprekken gevoerd. Nathalie But van de Kindertelefoon zegt dat de aard van de meldingen sterk is veranderd in de 35 jaar dat de organisatie inmiddels bestaat. “Vroeger belden kinderen ons omdat ze werden uitgescholden op het schoolplein of dat ze niet mee mochten spelen in de pauze. Tegenwoordig worden kinderen door andere kinderen toegevoegd in een Whatsapp-groep waarin hen de gruwelijkste verwensingen naar het hoofd wordt geslingerd.”

De kinderen kunnen die groep wel verlaten, maar worden dan steeds weer toegevoegd. Hierdoor stopt het pesten niet op het schoolpein, maar gaat het soms 24 uur per dag door.

Om meer bewustzijn te creëren start de Kindertelefoon samen met Cartoon Network en de jeugdkrant KidsWeek vandaag met een platform tegen pesten: Buddy Network.

Anp/TPO