avatar
   
Binnenland

Peperdure weerbaarheidscursus agenten gefaald

Agenten kregen suggestie traditionele Maori-dans te doen

Een peperdure cursus die aan 40.000 politieagenten is gegeven om ze mentaal sterker te maken in stresssituaties, is mislukt. Dit schrijft het AD.

Maar liefst 45 miljoen euro werd door minister Opstelten uitgetrokken voor een driedaags trainingsprogramma voor tienduizenden agenten. Hij deed dit nadat in 2011 aan het licht was gekomen dat veel agenten kampten met psychische problemen door hun werk.

Maori-dans

Uit onderzoek in opdracht van het ministerie blijkt nu echter dat er na de training om mentaal sterker te worden ‘nauwelijks aanwijzingen’ zijn gevonden dat de cursus de mentale kracht van agenten heeft verbeterd. Meer dan de helft van de deelnemers zei dat ze door de training niet weerbaarder zijn geworden.

Een aantal van de dienders stelde dat de training niet aansloot op hun werk. Zo werd geopperd om tijdens het werk alerter te worden door haka te doen, een traditionele Maori-dans die nog te zien is bij rugbywedstrijden in Nieuw-Zeeland.

Anp/TPO

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.