Binnenland

Voorzitter VVD Limburg: Alle VVD’ers zijn integer

12-02-2015 09:29

Peter de Koning, voorzitter van de VVD-Limburg, is ervan overtuigd dat alle VVD’ers integer zijn. Dit zei hij donderdag op L1 Radio.

Volgens hem zijn er meer dan tweeduizend mensen actief binnen de VVD en is slechts in één geval sprake van een verdenking van corruptie. Hij doelt hiermee op de omvangrijke corruptiezaak tegen de Roermondse politicus Jos van Rey.

Verheijen

VVD Tweede Kamerlid Mark Verheijen is volgens De Koning ook een integer man. Woensdag kwam deze in opspraak wegens het declareren van zo’n beetje alles wat te declareren viel, van pekingeend tot ritjes met de dienstauto.

De Koning stelt dat Verheijen “alleen een fout heeft gemaakt met declareren toen hij gedeputeerde was.” Hij vindt dat het aanbod alles terug te betalen aantoont dat het Kamerlid integer is.

Vergeten

De VVD-voorzitter lijkt overigens wel te vergeten dat er wel degelijk nog een zaak is tegen een van corruptie verdachte VVD’er. Deze zaak, die tegen voormalig gedeputeerde Ton Hooijmaijers, dient zelfs vandaag.

In de zaak tegen Van Rey moet overigens ook oud-wethouder Tilman Scheurs voor de rechter komen. Ook voormalig VVD-burgemeester Ricardo Offermans lijkt toch echt niet zo integer. Deze stond in 2013 voor de rechter wegens ambtelijke corruptie.