Buitenland

Moeder vermoordt zoontje wegens grote oren

19-02-2015 07:56

De 37-jarige Turkse Nuray Sacan heeft haar tienjarige zoontje vermoord omdat hij ‘grote oren’ had. Ze wilde hem naar eigen zeggen beschermen tegen ‘een leven van pesterijen’. Dit schrijft Het Laatste Nieuws.

De vrouw probeerde eerst nog een andere oplossing voor het orenprobleem. Tijdens een operatie in het Gazi Hospital in Ankara werden de oren van de jongen door een plastisch chirurg onder handen genomen. Na de operatie was Sacan echter verre van tevreden met het resultaat. “Zijn oren waren zelfs nog groter geworden”, zei ze. “Het was erg lelijk, en hij werd al zo gepest. Hij zou nog beschaamder geweest zijn tegenover zijn vrienden.”

Na de operatie wurgde ze de 10-jarige met haar sjaal en nam de benen. Tijdens haar vlucht crashte ze echter haar auto, waarna ze kon worden opgepakt.

Het ziekenhuis begrijpt niets van de actie van de vrouw. “De simpele operatie was perfect verlopen, en het resultaat ook meer dan geslaagd. Er was niets dat erop wees dat de moeder psychologische problemen had.”