Binnenland

Tsunami van ‘gekken’ op Media Park

20-02-2015 08:02

Het Media Park in Hilversum is vaker het doelwit van al dan niet gevaarlijke ’gekken’, sinds de 19-jarige Tarik Z. vorige maand de NOS-studio gijzelde.

Na die actie blijkt het speciale mediateam van de politie in Hilversum het een stuk drukker te hebben, bevestigt een politiewoordvoerder tegen de Gooi- en Eemlander.

“Tarik Z. heeft wel wat losgemaakt. Er is sprake van een opleving,” aldus de zegsman. Er zijn niet alleen meer ‘echte’ verdachte personen bij het mediacentrum, ook wordt de politie vaker uit voorzorg gebeld. “De beveiliging trekt sneller aan de bel. Beveiligers zijn alerter geworden. Ook wordt informatie over en weer eerder gedeeld. We zitten er met z’n allen bovenop.”

Volgens de politie is het echter niets nieuws dat er verwarde mensen op het Media Park afkomen. “Dan is een programma weer te pro-Palestijns, of juist andersom. De omroepen staan constant in het middelpunt van de belangstelling.”

Dat Tarik met zijn nepwapen relatief eenvoudig bij de NOS wist door te dringen, brengt anderen op ideeën. “Dit soort dingen neemt toe als het in het nieuws komt.”