Stichting Rohamaa: ‘imams Rijswijk zijn niet zo radicaal’

23-02-2015 12:28

De sprekers op het afgelaste islamitische liefdadigheidsgala van Stichting Rohamaa in Rijswijk zijn ‘minder radicaal dan in de media voorgesteld’. Dat zegt althans bestuurslid Anouar Otmane van Rohamaa tegen Omroep West.

Hij voegt daar wel aan toen ‘niet alle uitspraken van de imams te kennen’. Het bestuurslid zegt dat de imams iedere dag lezingen geven, waardoor zoiets onmogelijk is. Ook is context belangrijk; wanneer een uitspraak wordt weergegeven zonder dat daarbij de situatie geschetst wordt waarin deze is gedaan, lijken de imams veel radicaler dan ze in werkelijkheid zijn, aldus Otmane.

De inmiddels geweerde predikers zouden zich volgens het bestuurslid uitspreken tegen IS en vinden, net als Rohamaa, dat IS de islam misbruikt.

Desalniettemin vindt minister Koenders dat het intrekken van de visa van 3 geestelijken die zouden spreken in Rijkswijk een beslissing is die past in het actieprogramma jihadisme.

Stichting Rohamaa laste haar liefdadigheidsevent af omdat door alle ophef het doel van de bijeenkomst op de achtergrond was geraakt.