avatar
   
Binnenland

‘Grote kans op zwaardere aardbevingen Groningen’

Woordvoerder NAM: gewoon rekening mee houden

Doordat de gasvelden in de provincie Groningen leger raker, zal het gebied extra hard worden getroffen door meer en zwaardere aardbevingen. Dat blijkt uit een wetenschappelijk rapport van medewerkers van Shell en de NAM, aldus het AD.

Het rapport werd onlangs gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Geophysical Research: Solid Earth. Onderzoekers maakten een berekening van de kans op zwaardere bevingen door het leeg raken van de gasvelden. Tot 2023 bestaat een kans van 50 procent op een aardbeving die behoorlijk sterker is dan de zwaarste aardbeving in Huizinge in 2012 (3,6 op de schaal van Richter). Er is 10 procent kans op bevingen van 4,6 op de schaal van Richter.

Volgens de NAM bevestigt het onderzoek eerdere onderzoeken naar de toename van sterke gasbevingen. “We moeten gewoon rekening houden met zwaardere bevingen in de toekomst,” meent woordvoerder Sander van Rootselaar.

Anp/TPO

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.