Ontruiming Maagdenhuis voorlopig niet aan de orde

02-03-2015 15:50

Het door studenten bezette Maagdenhuis -het bestuurscentrum van de Universiteit van Amsterdam- wordt voorlopig niet ontruimd. Dat meldt de UvA op haar website. “We merken dat er vruchtbare discussies plaatsvinden en dat er inspirerende bijeenkomsten worden georganiseerd,” aldus Yasha Lange, woordvoerder van de UvA.

Gesprek

Studenten houden sinds woensdagavond het Maagdenhuis bezet. Ze bestormden het bestuurscentrum na een demonstratie. Ze eisen onder andere meer inspraak. “Als plaats voor debat gaat het goed, maar we hebben wel zorgen over het beheer en de veiligheid. Daarover gaan wij met de studenten in gesprek,” zegt UvA-woordvoerder Yasha Lange.

Onveilige situaties

Wij willen bijvoorbeeld niet dat kamers worden opengemaakt of dat het te druk wordt waardoor er onveilige situaties ontstaan. Daarin vinden we elkaar: de studenten willen dat ook niet.”

Onbevredigend

Studenten van de UvA hebben maandag een gesprek gehad met leden van het college van bestuur van de universiteit. Studente HarriĆ«t Bergman, woordvoerster van de beweging de Nieuwe Universiteit, noemde het gesprek na afloop “onbevredigend”.

Volgens Bergman werd op kritische vragen geen antwoord gegeven of werd dit uitgesteld. “Ik kreeg van het bestuur als antwoord op mijn vraag ‘daar ga ik graag met je over in debat’. Maar dat debat had juist nu gevoerd moeten worden, daarvoor is toch dit debatuur”, zei Bergman.

Lees ook: Deze student zegt nee tegen de bezetting van het Maagdenhuis
Actievoerders krijgen hun zin: student in raad van bestuur UvA