Binnenland

Weer treinstoring bij Utrecht, problemen duren nog tot vier uur

02-03-2015 07:55

Er rijden deze maandagochtend nauwelijks treinen van en naar station Utrecht, ditmaal is een defecte bovenleiding de schuldige. Reizigers in nagenoeg alle richtingen hebben er last van, zoals van en naar Schiphol, Den Haag, Breukelen, Den Bosch en Nijmegen. De NS raadt mensen aan om Utrecht te mijden.

“Vertrek later, of kies alternatief vervoer en houd sowieso de reisplanner in de gaten”, aldus een woordvoerder.

Update 11:00 De problemen met het treinverkeer rondom Utrecht Centraal duren waarschijnlijk tot 16.00 uur. Daarna moeten de treinen weer volgens dienstregeling rijden. Dat heeft de NS maandagochtend laten weten. De oorspronkelijke prognose was dat de verstoring rond het middaguur verholpen zou zijn

Update 8:45 Er rijden inmiddels mondjesmaat snelbussen tussen Utrecht en Schiphol en tussen Utrecht en Den Bosch. Ook deze bussen zijn zeer druk, zo meldt de NS.

Pas rond middaguur verholpen

De NS verwacht dat de problemen pas rond het middaguur verholpen zijn, en meldt dat door de ontregeling ook op andere trajecten treinen uit kunnen vallen ProRail meldde rond acht uur deze morgen dat monteurs ter plekke zijn om de bovenleiding te repareren.

Een maand geleden was er ook een grote storing bij Utrecht Centraal, destijds door een hardnekkige storing in een computercentrum van ProRail.. Daardoor reden er de hele dag nauwelijks treinen.

(TPO/ANP)