Buitenland

Mogelijk honderden meisjes in Oxford slachtoffer seksueel misbruik door bendes

03-03-2015 14:21

Honderden meisjes uit de omgeving van de Britse universiteitsstad Oxford zijn mogelijk slachtoffer geworden van seksueel misbruik, omschreven als sadistische ‘martelporno’, door criminele bendes. Volgens een onderzoekscommissie zijn in zestien jaar tijd mogelijk wel 373 meisjes slachtoffer geworden.

De commissie presenteerde haar bevindingen over de “schokkende en weerzinwekkende seksuele uitbuiting”, zoals voorzitter Maggie Blyth het volgens de BBC omschreef.

Ze bood namens de instanties in Oxfordshire haar excuses aan “omdat het zo lang duurde voordat ze in de gaten hadden wat er gaande was” en stelt tevens dat er verder onderzoek nodig is, om te zien hoe het kan dat in deze gevallen een significant deel van de veroordeelden van “Pakistaanse en/of Islamitische afkomst is”.

Niet herkend

Volgens het onderzoek werkten de autoriteiten langs elkaar heen en werd misbruik niet als zodanig herkend. Meisjes tussen de elf en vijftien jaar oud die ten prooi vielen aan pooiers, werden gezien als “moeilijke meisjes die slechte beslissingen namen”.

De zaken zijn verder controversieel doordat aan het licht kwam dat signalen werden genegeerd uit angst voor ‘racist’ te worden versleten.

De zaak kwam pas aan het rollen toen in 2013 een groep van zeven mannen werd veroordeeld voor het langdurig prostitueren, verkrachten, drogeren en mishandelen van zes jonge meisjes. Ze kregen minimale celstraffen van vijftien tot twintig jaar. Uit nader onderzoek bleek dat de zaak niet op zichzelf stond en er veel meer meisjes zijn misbruikt.

(TPO/ANP)

Screenshots uit The Dailly Mail:

Screen Shot 2015-03-03 at 16.33.50
Screen Shot 2015-03-03 at 16.38.01